Padel in flow
is beheersing en fun

Over Martijn

Wie is Martijn?

Martijn Haan (1968) is begonnen met Padel in Spanje. Na jaren getennist te hebben , kwam Martijn in 2008 in aanraking met Padel. De eerste keer op de Padelbaan in Aquilas was het onmiddellijk raak. Martijn was verliefd op deze sport.

Elke keer als Martijn in Spanje was ging hij een aantal keren naar de Padelbaan. De kinderen van Martijn dwongen ook af elke week minimaal 1x te padellen in Spanje. 

Sinds 2019 speelt Martijn bij TPC Heiloo , en een droom is uitgekomen voor Martijn. Kunnen Padellen in zijn eigen dorp! In 2021 is Martijn KNLTB gediplomeerd Padeltrainer geworden.

Martijn woont en werkt in Heiloo. Hij is getrouwd en heeft twee kinderen.

padelbaan-7

Martijn:

"Zelf ben ik enorm enthousiast over Padel en vind de funfactor heel belangrijk. Daarom heet mijn website ook padelfun en geloof ik dat Padel echt fun is!

Ik werk met het lichaam en het voetenwerk als ingang en basis. Met Padel wil ik mijn cursisten hetzelfde gevoel geven als dat ze relax en ontspannen een potje aan het beachtennissen zijn aan het strand.

Je kunt bij padel heel veel doen met snelheid, swung en richting.

Ik wissel techniek en tactief oefeningen met elkaar af. Bij beginners begint het met de basis. Padel is echt een andere sport dan tennis. Ze zijn wel 'zusjes', maar hebben een totaal andere invulling. Tennissers kunnen wel sneller de techniek leren, maar de tactief is vaak een behoorlijke aanpassing. Met hard slaan maak je het soms de tegenstander juist eenvoudiger met padel, Als jij een harde smash slaat, dan loopt je tegenstander naar het net en maakt het punt af. Bij Tennis is een harde smash bijna altijd een punt.

Met welke intentie wil iemand padel leren? Dat kan uiteenlopen. Om lekker te sporten, om beter te worden? Om af te slanken of een beter houding te krijgen? Om minder somber te zijn, en meer energie te hebben? Om plezier te maken?. Het is er allemaal, en dat vind ik geweldig.

Een balsport waarbij je in flow kan komen door soepel mee te bewegen met de bal. Dat is waar padel over gaat. Een leuke padelwedstijd kan wel 30 slagen duren voordat iemand een punt kan maken. Bij padel ben je op zoek naar de ruimte om een punt te maken, en ben je niet op zoek naar snel te scoren.

Ik wordt zelf zo blij van padel en dat wil ik graag op de padelbaan aan andere meegeven. Padel is fun! En hoe beter je wordt, hoe meer plezier je ervan krijgt!

 

Anderen over Martijn

De clinic van Linda en Martijn vond ik heel bijzonder. Ik had nog nooit gepadeld en zij bleven geduldig, enthousiast uitleggen hoe het moet. Na een paar basisoefeningen kreeg ik relatief eenvoudig de bal al over het net. Het werken met de glaswand vond ik nog moeilijk, maar dat wil ik ook leren. Martijn heeft het geduld opgebracht om mij het allemaal uit te leggen, en ik voelde me steeds beter worden. Super leuk! 

 

 

Ik vind de yogalessen bij Marianne altijd fijn en heilzaam. Het zaaltje is knus en sfeervol, Marianne heeft een lichtvoetige, aardse en vriendelijke aanpak en houding. De sfeer is rustig en tegelijkertijd stimulerend. Ik kan door allerhande lastige overgangsklachten niet meer de ‘gewone’ lessen volgen, maar ben dankbaar dat de 55 plus les me een bedding biedt om lijf en geest in beweging te houden, op de manier en het tempo dat nu nodig is. Bedankt Marianne, voor het maatwerk dat je levert en de aandacht die je geeft!  

Anne

Elke yogales geeft Marianne met veel plezier kennis en kunde. Ze houdt rekening met ieders niveau en ze zorgt tijdens de lessen voor uitdaging voor iedereen. Marianne corrigeert houdingen door aanwijzingen en ze loopt rond om houdingen te corrigeren. Elke week een andere les. Inspanning, ontspanning en je lijf verandert voelbaar. Als je wilt staat er aan het eind van de les een kopje thee als afsluiting voor je klaar.
Yoga bij Marianne? Doen!

Caroline

Ik ben in augustus 2019 begonnen met yoga bij Marianne. Haar persoonlijke aandacht en haar kennis van de yoga zijn heel prettig. Zij begeleidt je goed. Heel fijn is dat. Ik kan Marianne van harte aanbevelen. De lessen van Marianne ervaar ik als volgt: afwisselend, waarbij in- en ontspanning aan bod komen. Ik voel mij daarna meestal opgeladen en toch ook voldaan vanwege de inspanning die de les vroeg. Marianne ervaar ik als een yogadocente die oog heeft voor het individu en laagdrempelig in de omgang is. Een fijn persoon om les van te krijgen !

Anje Beekman (loopbaandviseur)

Marianne, haar rust, bescheidenheid en positieve benadering geven de yogalessen iets extra’s.
Tekortkomingen niet negeren maar je helpen om je verder te brengen. Gewoon blij met je! 

Carla

Ik volg nu sinds september dit jaar bij Marianne yoga. Ik was op zoek naar een verdieping in de yoga. Voor nu heb ik dat wel gevonden bij Marianne. Zij geeft duidelijke aanwijzingen, neemt mij stap voor stap mee in een houding. Zij legt duidelijk uit welke lichaamsdelen/ spieren ik aanspan, los mag laten. Alles binnen mijn grens. Ieder les weer een andere inhoud, daardoor ook nieuwe houdingen. De sfeer is rustig, veilig en respectvol.
Op zaterdagochtend volg ik als de les er is en als het mij uitkomt een extra "zonnegroet' yogales.
Die les is wat meer tempo. Ik vind dit een fijne combinatie. 
 
Rianne
De lessen van marianne ervaar ik afwisselend, waarbij in en ontspanning aan bod komen. Ik voel mij daarna meestal opgeladen en toch ook voldaan vanwege de inspanning die de les vroeg. Marianne ervaar ik als een yogadocente die oog heeft voor t individu en laagdrempelig in de omgang is en een fijn persoon om les van te krijgen!
 
Gurian
 
Yoga is een manier voor mij om mijn lijf beter te begrijpen. Zo heb ik geleerd dat ik op mijn hoofd kan staan zonder benauwd te worden. Dat je kunt ontspannen en hard werken op hetzelfde moment. In de les bij Marianne worden we uitgedaagd om onze eigen grenzen op te zoeken en toch in balans te blijven.
Hellen
https://www.worldpadeltour.com/en/news/competition/the-world-padel-tours-flow-video/

Flow

Deze foto geeft de staat van flow in Padel heel goed weer vind ik.
Het is de halve finale van de Barcelona masters. Alejandra-Salazar tegen Estrella-Damm. Het voetenwerk, de stand van de benen, het zicht op de bal, de totale houding. Een prachtig beeld van flow!