Padel in flow
is beheersing en fun

Over Martijn

Wie is Martijn?

Martijn Haan (1968) is begonnen met Padel in Spanje. Na jaren getennist te hebben , kwam Martijn in 2008 in aanraking met Padel. De eerste keer op de Padelbaan in Aquilas was het onmiddellijk raak. Martijn was verliefd op deze sport.

Elke keer als Martijn in Spanje was ging hij een aantal keren naar de Padelbaan. De kinderen van Martijn dwongen ook af elke week minimaal 1x te padellen in Spanje. 

Sinds 2019 speelt Martijn bij TPC Heiloo , en een droom is uitgekomen voor Martijn. Kunnen Padellen in zijn eigen dorp! In 2021 is Martijn KNLTB gediplomeerd Padeltrainer geworden.

Martijn woont en werkt in Heiloo. Hij is getrouwd en heeft twee kinderen.

padelbaan-7

Martijn:

"Zelf ben ik enorm enthousiast over Padel en vind de funfactor heel belangrijk. Daarom heet mijn website ook padelfun en geloof ik dat Padel echt fun is!

Ik werk met het lichaam en het voetenwerk als ingang en basis. Met Padel wil ik mijn cursisten hetzelfde gevoel geven als dat ze relax en ontspannen een potje aan het beachtennissen zijn aan het strand.

Je kunt bij padel heel veel doen met snelheid, swung en richting.

Ik wissel techniek en tactief oefeningen met elkaar af. Bij beginners begint het met de basis. Padel is echt een andere sport dan tennis. Ze zijn wel 'zusjes', maar hebben een totaal andere invulling. Tennissers kunnen wel sneller de techniek leren, maar de tactief is vaak een behoorlijke aanpassing. Met hard slaan maak je het soms de tegenstander juist eenvoudiger met padel, Als jij een harde smash slaat, dan loopt je tegenstander naar het net en maakt het punt af. Bij Tennis is een harde smash bijna altijd een punt.

Met welke intentie wil iemand padel leren? Dat kan uiteenlopen. Om lekker te sporten, om beter te worden? Om af te slanken of een beter houding te krijgen? Om minder somber te zijn, en meer energie te hebben? Om plezier te maken?. Het is er allemaal, en dat vind ik geweldig.

Een balsport waarbij je in flow kan komen door soepel mee te bewegen met de bal. Dat is waar padel over gaat. Een leuke padelwedstijd kan wel 30 slagen duren voordat iemand een punt kan maken. Bij padel ben je op zoek naar de ruimte om een punt te maken, en ben je niet op zoek naar snel te scoren.

Ik wordt zelf zo blij van padel en dat wil ik graag op de padelbaan aan andere meegeven. Padel is fun! En hoe beter je wordt, hoe meer plezier je ervan krijgt!

 

Anderen over Martijn

Marja: De clinic van Linda en Martijn vond ik heel bijzonder. Ik had nog nooit gepadeld en zij bleven geduldig, enthousiast uitleggen hoe het moet. Na een paar basisoefeningen kreeg ik relatief eenvoudig de bal al over het net. Het werken met de glaswand vond ik nog moeilijk, maar dat wil ik ook leren. Martijn heeft het geduld opgebracht om mij het allemaal uit te leggen, en ik voelde me steeds beter worden. Super leuk! 

Andre: wat een passie voor Padel heeft Martijn. Hij leert zelf nog bij, dat is te merken. Elke les neemt hij weer iets nieuws mee.

Marco: Veel geleerd van Martijn. Nu 18 lessen gehad, en het wordt eigenlijk steeds leuker!

Rick: Tja Padel is leuk, maar met de lessen van Martijn snap ik nu ook echt wat ik doe!

Jacob: Tot ik padel leerde kennen had ik niet zoveel met dit soort sporten. Martijn zijn enthousiasme is aanstekelijk. Heerlijk om tegen de bal te slaan!

https://www.worldpadeltour.com/en/news/competition/the-world-padel-tours-flow-video/

Flow

Deze foto geeft de staat van flow in Padel heel goed weer vind ik.
Het is de halve finale van de Barcelona masters. Alejandra-Salazar tegen Estrella-Damm. Het voetenwerk, de stand van de benen, het zicht op de bal, de totale houding. Een prachtig beeld van flow!